QUÈ VOLEN DIR ELS SEGELLS ECOLÒGICS?

QUÈ VOLEN DIR ELS SEGELLS ECOLÒGICS?

 

Orgànic, ecològic, biològic, natural, vegà, no testat en animals, comerç just… és tot el mateix? No tot.

En el cas de la producció ecològica, hi ha un reglament comunitari, de compliment obligat i se’n controla el compliment amb auditories anuals in situ a tots els operadors inscrits.

En el cas de Catalunya, hi ha productes controlats per autoritats públiques. Tots els controls es fan per verificar si el sistema de producció ecològica s’ha fet seguint el que estableix el reglament.

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és l’autoritat encarregada d’auditar i certificar els productes agroalimentaris del nostre país, i té un segell propi, però a Espanya i a la resta de països Europeus trobarem altres segells d’autoritats públiques o d’organismes privats.

segells eco

Quan comprem un aliment certificat com a ecològic, podem estar segurs que s’ha produït, transformat, envasat, etiquetat i comercialitzat amb respecte al medi ambient, el benestar animal i amb tècniques que mantenen al màxim les propietats naturals de les matèries primeres.

Més informació a : Ets el que menges