QUAN SUCRE S’AMAGA DARRERA ELS PRODUCTES INDUSTRIALS?

QUAN SUCRE S’AMAGA DARRERA ELS PRODUCTES INDUSTRIALS?

 

Sinazucar.org és un projecte que denuncia en imatges la quantitat de sucre present a les begudes, cereals, salses i altres productes industrials.

La OMS recomana reduir a 1/4 part (25 grams diaris) el sucre que ingerim de mitjana a l’Europa occidental. Però quan consumim qualsevol d’aquests aliments, rarament som conscients de la quantitat que ens estem posant al nostre cos, a part que aquest ingredient ens pot crear dependència i el seu abús produeix sobrepès, diabetis, caries i risc cardiovascular.

Aquesta web pretén visualitzar el sucre amagat en aliments processats d’una forma simple i gràfica.

cola

La indústria alimentària ens presenta els seus productes de manera brillant per seduir-nos com a consumidor. Si volem lluitar contra aquest màrqueting ens hem de posar al seu nivell i fer servir les seves pròpies armes per crear imatges atractives que comuniquin eficaçment, va pensar l’autor de sinazucar.org.

Fins i tot productes que ens venen com a sans, light o per bebès, estan desorbitats de sucre.

frosties

Per calcular la quantitat de sucre, el fotògraf fa servir la informació que dona el propi fabricant en l’etiqueta de l’envàs.

tomata

Algunes de les imatges de la iniciativa ens fan pensar dues vegades abans de donar certs preparats als nostres nens o beure’ns una beguda “energètica”, un iogurt o uns cereals.

colacao

Cada vegada necessitem més que els aliments els notem dolços en general, perquè hem pres sucre des de ben petits. Si hem educat el nostre paladar amb batuts, iogurts ensucrats o refrescs, quan soms adults un cafè amb 6 tarrons de sucre ens resulta deliciós.

iogurt

Però si re-eduquem poc a poc el nostre paladar a menys quantitat de sucre, aquest s’adapta i cada vegada ens demana menys sucre. D’aquesta manera tindrem una vida més saludable, amb menys pujades i baixades del nostre estat d’ànim, i deixarem d’enriquir a les grans multinacionals que només pensen en el seus diners i mai es preocupen per la nostra salut, tot el contrari, tot i sabent que ens fan un mal important, ens ho camuflen perquè ens en afartem.

Sense consciència no hi ha canvi possible.