UMEBOSHI

UMEBOSHI

La umeboshi és una varietat de pruna que es consumeix molt a l’Orient per les seves propietats medicinals, especialment al Japó.

Ume significa pruna i Boshi, seca. Aquesta pruna es cull verda i es deixa fermentar durant uns dos anys amb sal marina, i a vegades amb fulles shiso (planta aromàtica d’origen asiàtic).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De l’experiència de menjar umeboshi per primera vegada us en recordareu tota la vida, ja que la combinació de sabors àcids i salats és galàctica!

La forma més coneguda de trobar-la és en pasta.

screenhunter_34-nov-07-21-31

En general, estimula el nostre sistema digestiu, el fetge i ens dóna energia.

Propietats nutricionals

A part d’àcid cítric, calci, magnesi, potassi, fòsfor, i una bona quantitat de ferro, les prunes ume contenen moltes bones propietats :

  • Efecte alcalinitzant del ph de la sang, a conseqüència de l’àcid cítric que conté i que el nostre cos fa servir per descompondre l’àcid làctic, que genera cansament o cruiximents.
  • Per tant combat el cansament i la fatiga crònica causada per un excés d’acidesa en l’organisme com a conseqüència de la ingesta excessiva de carn i productes refinats com farines blanques o sucre.
  • És un remei en casos d’estrenyiment i diarrees, perquè funciona com a antisèptic intestinal.
  • Com la majoria de productes fermentats, la pasta umeboshi, és antioxidant.
  • Té un efecte depuratiu, estimula el fetge a eliminar toxines i substàncies químiques.
  • Combat el mal alè.
  • Millora les digestions lentes.
  • Resulta molt eficaç en la majoria de casos de vòmits i nàusees, ja que la majoria estan provocats per l’estrenyiment o per una congestió del fetge.
  • Per últim, si algun dia teniu ressaca, mitja pruna ume us ajudarà a passar-la amb dignitat.

Per cert, els hipertensos l’haurien de prendre amb moderació.

Com es pot prendre ?

És molt important tenir en compte que la umeboshi concentra moltes propietats en molt poca quantitat, per tant, cal consumir-la en petites dosis.

A la cuina macrobiòtica hi és molt present, ja que neutralitza tant els aliments yang (com la carn) gràcies a la seva acidesa, com els yin (sucres), pel seu sabor salat.

Es pot menjar sola o barrejada amb cereals com l’arròs, verdures, proteïna animal o salses.