BEGUDA UME-SHO KUZU

BEGUDA UME-SHO KUZU

 

Hivern ja pots venir!

Que no us espanti el nom, és molt senzilla de fer!

El nom té una explicació, UME de la pasta Umeboshi, SHO de la salsa de Shoyu i KUZU de l’arrel de Kuzu.

És una beguda medicinal i és vital que la conegueu. Combat el cansament i ajuda solucionar molts problemes digestius. També talla les diarrees, però sense els efectes adversos dels medicaments. I, ara ve el millor, és un tractament excel·lent contra els refredats. Talla l’inici del refredat o de la grip i, si ja han començat, n’escurça la durada.

Aquesta recepta l’hem tret del llibre Nutrición energética y salud, del doctor Jorge Pérez-Calvo.

umeshokuzu

Ingredients

Per a una persona

  • 1 culleradeta de pasta Umeboshi
  • 1 got d’aigua mineral
  • 1 cullerada d’arrel de Kuzu
  • Unes gotes de Shoyu o Tamari

Elaboració

  1. Dissoleu el Kuzu amb una mica d’aigua freda i remeneu-ho fins que es torni transparent i hagi espessit.
  2. Poseu a bullir l’aigua restant en un cassó i llavors afegiu el Kuzu espessit.
  3. Afegiu la pasta d’ume al cassó i baixeu el foc al mínim durant uns 2-3 minuts.
  4. Afegiu unes gotes de shoyu o tamari.
  5. Preneu-lo calent.