Mostra totes les entrades de moon

SENSE FILTRES

SENSE FILTRES

Al Rosaplè estem contactant amb vinyaters que cuiden les vinyes amb passió, valentia, confiança, essència, paciència i consciència. Oblidant la tecnologia i centrant-nos en l’energia per tal d’obtenir emoció.

Productors amb un camí creatiu que es centren en crear vins integrals i purs dins d’unes vinyes energètiques d’on n’obtenen vins transmissors que ens fan connectar amb la terra.

Escoltar. Gaudir. Esforç. Respecte. Expressió.

Amb la finalitat d’escoltar la vinya i de gaudir del vi, es treballa amb la mínima intervenció i s’aconsegueix transmetre tot allò que ens dóna la natura.

Només d’aquesta manera deixarem que la vinya parli, sense filtres.

ScreenHunter_182 Feb. 01 18.51

 

AGRICULTURA ECOLOGICA

La producció agrària ecològica és un sistema de producció que es proposa obtenir uns aliments de màxima qualitat nutritiva i sensorial, respectant el medi ambient i conservant la fertilitat del sòl i la diversitat genètica. Ho fa mitjançant una utilització òptima dels recursos locals, sense l’aplicació de productes químics de síntesi, procurant un desenvolupament agrari perdurable, econòmicament viable i socialment just.

A diferència de l’agricultura biodinàmica no s’utilitzen preparats vegetals i minerals com additius de fertilització.

El raïm està certificat com ecològic conforme els Reglaments de la UE.

L´ús de sulfits està limitat per les entitats reguladores. En aquest sentit, el CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) permet un màxim de 100mg/l en els vins negres i de 150mg/l en els blancs i rosats.

ccpae2

Perquè un celler pugui obtenir la certificació, només ha d’elaborar vins ecològics i en el cas de tenir vins no ecològics en el mateix celler, ha de passar uns controls estrictes de traçabilitat per garantir la separació dels dos tipus de vins. En el cas de les vinyes, les parcel·les ecològiques d’un mateix viticultor han de mantenir-se separades d’aquelles que no ho són.

 

AGRICULTURA BIODINAMICA

S’evita l’ús de fertilitzants de síntesis química, pesticides, fungicides i herbicides industrials. Al seu lloc s’utilitzen preparats vegetals i minerals com additius de fertilització.

Es regeixen del calendari astronòmic per determinar les èpoques de sembra, cura i collita del raïm, buscant l’equilibri amb l’ecosistema.

Pel que fa a l’elaboració, poden afegir-se sulfits sempre que respectin els màxims regulats, es permet l’ús de llevats autòctons i també de clarificants autoritzats d’origen natural.

Aquest mètode treballa d’acord amb les energies de la vida, cercant una relació suposadament correcta entre l’humà i la terra, procurant assegurar la salut del sòl i les plantes.

label-demeter_1

Es considera que la terra, les plantes, els animals i el ser humà treballen interconnectats en un únic organisme agrícola. Tractant així les explotacions agrícoles com organismes individuals amb un sistema d’auto abastiment dins el possible, on l’agricultor també és part d’aquest tot.

El principal organisme certificador és Demeter, líder en certificació biodinàmica i segell que trobareu més habitualment en les etiquetes.

 

VINS NATURALS

Són vins que treballen amb la mínima intervenció de tots els processos d’elaboració, tan a nivell de viticultura com de vinificació.

Tot i que aquests vins no estan regulats per cap normativa específica, a diferència dels vins ecològics i biodinàmics, que si ho estan, el seu raïm és procedent de l’agricultura ecològica, biodinàmica o permacultura i les veremes es fan a mà.

La fermentació alcohòlica es fa sense llevats comercials afegits i la fermentació malolàctica sense afegir bacteris. Només es permeten els llevats i bacteris autòctons (les que té el mateix raïm i les que hi ha a l’ambient).

No es corregeixen els nivells de sucre, l’acidesa, el color o el nivell d’alcohol.  S’estabilitza utilitzant additius clarificants d’origen natural i no solen filtrar els vins. Pràcticament tots porten 0,0% en sulfits afegits.

Captura-de-pantalla-2017-04-24-a-las-11.25.43-1

Totes elles són maneres diferents d’elaborar el vi. A gaudir!

Fonts

https://www.jeanleon.com/ca/15-coses-saber-els-vins-naturals-ecologics-i-biodinamics/

http://vellaterra.com/?lang=ca

http://cosmic.cat/

GELEA REIAL

GELEA REIAL

La gelea reial és un aliment natural que creen les abelles per alimentar les seves larves, que té múltiples propietats i beneficis pel ser humà.

Des del punt de vista nutricional la Gelea Reial és l’aliment natural més concentrat degut al conjunt equilibrat de vitamines, minerals i altres elements vitals que conté. És totalment biodisponible; és a dir, no necessita digestió. Passa directament a la sang per nodrir les nostres cèl·lules.

jalea real

PROPIETATS PRINCIPALS

 • Energètica i estimulant del sistema nerviós
 • Millora l’oxigenació cerebral
 • Augmenta la resistència al fred i la fatiga
 • Regula els trastorns digestius
 • Augmenta la vitalitat i la longevitat
 • Millora els estats d’ànim, físics i intel·lectuals

CURIOSITAT
Les abelles en el seu medi natural van evolucionar de tal manera que van crear aquest aliment que consumeixen totes les larves. Però aquelles que seran les reines futures són alimentades amb Gelea Reial sense pol·len, mentre que les que seran obreres la prendran amb alguns grans de pol·len, és a dir, menys pura.
Quan ja han passat 3 dies del seu naixement, les que seran obreres deixen de rebre la Gelea Reial i comencen a alimentar-se amb un concentrat pitjor, que és una mescla de mel, pol·len
i aigua. En canvi, les futures abelles reines seguiran alimentant-se de la Gelea Reial durant la resta de la seva vida.
S’observa que l’esperança de vida d’una abella obrera és de 30 a 45 dies, molt poc comparat amb la d’una abella reina alimentada amb Gelea Reial que és de 5 anys aproximadament. Tot això es deu clarament al súper aliment que es pren diàriament.

Resolgueu els vostres dubtes nutricionals a consultes@rosaple.cat

EL POL·LEN

EL POL·LEN

El pol·len alimentari procedeix de les flors, les abelles el recol·lecten, i hi afegeixen nèctar i enzims digestius, que en facilita el seu aprofitament nutricional.
Llavors les abelles ajuden a la pol·linització de les flors per assegurar la descendència botànica de l’espècie. Col·laboració ecològica!

polen

ALGUNES PROPIETATS
 Aporta energia
 Estimula la gana
 Ajuda en l’anèmia
 Estimula la ment
 Bo per la pròstata
 Indicat per problemes intestinals i hepàtics

polen (1)

Per solucionar els vostres dubtes envieu-nos un mail a consultes@rosaple.cat

 

LÀCTICS AMB LLET DE CABRA DE MARATA

LÀCTICS MAS EL GARET

Han arribat els nous làctics de Mas el Garet, d’Osona, fets amb llet de cabra de Marata d’agricultura ecològica !!!

Formatges Garrotxa i Fines Herbes autòctones en són els reis de la festa, i els iogurts de cabra excel·lents, realment per persones que busquen gustos intensos.

Publicació de Instagram @rosaple

QUÈ VOLEN DIR ELS SEGELLS ECOLÒGICS?

QUÈ VOLEN DIR ELS SEGELLS ECOLÒGICS?

 

Orgànic, ecològic, biològic, natural, vegà, no testat en animals, comerç just… és tot el mateix? No tot.

En el cas de la producció ecològica, hi ha un reglament comunitari, de compliment obligat i se’n controla el compliment amb auditories anuals in situ a tots els operadors inscrits.

En el cas de Catalunya, hi ha productes controlats per autoritats públiques. Tots els controls es fan per verificar si el sistema de producció ecològica s’ha fet seguint el que estableix el reglament.

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és l’autoritat encarregada d’auditar i certificar els productes agroalimentaris del nostre país, i té un segell propi, però a Espanya i a la resta de països Europeus trobarem altres segells d’autoritats públiques o d’organismes privats.

segells eco

Quan comprem un aliment certificat com a ecològic, podem estar segurs que s’ha produït, transformat, envasat, etiquetat i comercialitzat amb respecte al medi ambient, el benestar animal i amb tècniques que mantenen al màxim les propietats naturals de les matèries primeres.

Més informació a : Ets el que menges

STEVIA PROHIBIDA

ESTÈVIA PROHIBIDA

Ja fa mesos que s’ha prohibit la venda de la fulla de l’Estèvia a l’Estat Espanyol . Planta remeiera endolcidora i terapèutica.

Mentre a altres països com Alemanya i Itàlia es tracta amb normalitat com una farigola, aquí és ILEGAL.

Els estudis per demostrar que és un aliment segur TAMPOC estan permesos.

unnamed

Josep Pàmies i La Dolça Revolució han engegat una campanya a favor de la legalització de l’estèvia.
Estem a favor de Josep Pàmies i la Dolça Revolució!

Font: Ets el que menges

RAWTELA

RAWTELA

 

La Rawtela és una bona alternativa a les cremes de xocolata per untar, o per menjar a cullerades directament 🙂
Aquí teniu una senzilla recepta per fer-ne una, amb gust d’avellana, garrofa en compte de cacau, i poma per endolcir.
Sense sucre afegit! Visca!
rawtela
 • 1 cullerada de puré d’avellana (o el que preferim)
 • 1 cullerada de garrofa en pols
 • 1 cullerada de compota poma
Batre-ho tot, i a degustar!
Bon profit!
Recepta : Alicrudisana

QUAN SUCRE S’AMAGA DARRERA ELS PRODUCTES INDUSTRIALS?

QUAN SUCRE S’AMAGA DARRERA ELS PRODUCTES INDUSTRIALS?

 

Sinazucar.org és un projecte que denuncia en imatges la quantitat de sucre present a les begudes, cereals, salses i altres productes industrials.

La OMS recomana reduir a 1/4 part (25 grams diaris) el sucre que ingerim de mitjana a l’Europa occidental. Però quan consumim qualsevol d’aquests aliments, rarament som conscients de la quantitat que ens estem posant al nostre cos, a part que aquest ingredient ens pot crear dependència i el seu abús produeix sobrepès, diabetis, caries i risc cardiovascular.

Aquesta web pretén visualitzar el sucre amagat en aliments processats d’una forma simple i gràfica.

cola

La indústria alimentària ens presenta els seus productes de manera brillant per seduir-nos com a consumidor. Si volem lluitar contra aquest màrqueting ens hem de posar al seu nivell i fer servir les seves pròpies armes per crear imatges atractives que comuniquin eficaçment, va pensar l’autor de sinazucar.org.

Fins i tot productes que ens venen com a sans, light o per bebès, estan desorbitats de sucre.

frosties

Per calcular la quantitat de sucre, el fotògraf fa servir la informació que dona el propi fabricant en l’etiqueta de l’envàs.

tomata

Algunes de les imatges de la iniciativa ens fan pensar dues vegades abans de donar certs preparats als nostres nens o beure’ns una beguda “energètica”, un iogurt o uns cereals.

colacao

Cada vegada necessitem més que els aliments els notem dolços en general, perquè hem pres sucre des de ben petits. Si hem educat el nostre paladar amb batuts, iogurts ensucrats o refrescs, quan soms adults un cafè amb 6 tarrons de sucre ens resulta deliciós.

iogurt

Però si re-eduquem poc a poc el nostre paladar a menys quantitat de sucre, aquest s’adapta i cada vegada ens demana menys sucre. D’aquesta manera tindrem una vida més saludable, amb menys pujades i baixades del nostre estat d’ànim, i deixarem d’enriquir a les grans multinacionals que només pensen en el seus diners i mai es preocupen per la nostra salut, tot el contrari, tot i sabent que ens fan un mal important, ens ho camuflen perquè ens en afartem.

Sense consciència no hi ha canvi possible.

Cor de pastís Vitamina’t

COR DE PASTÍS VITAMINA’T

 

Ingredients:

BASE:

 • 200g de pastanaga
 • 200g d’ametlla crua (es pot emprar la polpa d’haver fet beguda d’ametlles)
 • Ratlladura d’una taronja ecològica
 • 1 cullerada de canyella

CAPA CRUIXENT INTERMITJA;

 • 50g Oli de coco verge extra premsat en fred
 • 70g de Coco Cao Energy Fruits (barreja de cacau, garrofa i sucre de coco)

CAPA SUPERIOR I Topping decoració

 • Lateral: Pasta de garrofa i panses: 150g de panses ecologiques i 50g de garrofa. 1 cullerada d’aigua per lligar
 • Cor central; ametlla picada, suc de llimona i nibs cacau criollo
 • Pipes de carbassa
 • Orellanes ecològiques trossejades
 • Baies de goji

vitaminat 1r

ELABORACIÓ:

 • Agafem els ingredients de la base i els triturem a màxima potència amb Thermomix o robot de cuina.
 • Els col·loquem a un motllo i aixafem be de manera que ens quedi ben compacte.
 • Posem al bany maria l’oli de coco i el coco cao fins que es fongui. I ho posem per sobre de la base anterior
 • Fem la pasta de garrofa i panses triturant tots dos ingredients amb una mica d’aigua
 • Decorem amb tots els ingredients esmentats al topping.
 1. TOTS ELS INGREDIENTS DE VENDA A ROSAPLÈ
 2. PASTIS ELABORAT PER ENCÀRREC A VITAMINA’T

Recepta proporcionada per Alicrudisana

PUDDING DE XIA

PUDDING DE XIA

Una recepta súper súper fàcil de fer!!!

Bona solució a uns postres diferents, saludables, sorprenents en la presentació i que no deixaran igual als convidats!

Podeu utilitzar la beguda vegetal que més us agradi. Per l’acabat nosaltres hem escollit aguaymanto pel seu toc àcid que fa un joc de contrasts interessants, però també podeu utilitzar baies de goji o nibs de cacao. A disfrutar!

taller-2-pudding-xia

Recepta empreda al taller Rosaplè del dia 16/12/16